SERTAI AL-KAUTHAR CENTRE

“Apabila mati anak Adam, akan terputuslah amalannya kecuali tiga perkara: sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dan anak yang soleh yang mendoakannya”. (Hadith Riwayat Muslim)

(Hadith Riwayat Muslim)


Pembelian Kit Kaffan


Infaq Kit Kaffan


Kursus Jenazah

Perkhidmatan Al-Kauthar

Previous
Next

INFAQ KIT KAFFAN

“Apabila mati anak Adam, akan terputuslah amalannya kecuali tiga perkara: sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dan anak yang soleh yang mendoakannya”. (Hadith Riwayat Muslim)

INFAQ @ SIMPAN KIT PENGURUSAN JENAZAH KAFFAN AL-KAUTHARSet Lelaki RM240Set Perempuan RM240Kelebihan KIT PENGURUSAN JENAZAH KAFFAN AL-KAUTHAR:’SIAP UNTUK TERUS DIGUNA, TIDAK PERLU POTONG’Ini dapat membantu untuk memudahkan dan mempercepatkan pengurusan jenazah tanpa perlu waris memotong kain. Kain kaffan sedia di gunakan dengan kadar segara.*BERBAKTILAH KEPADA YANG TERSAYANG*SUMBANGAN anda akan kami sumbangkan kepada:📌 MASJID📌 SURAU📌 HOSPITAL📌 BADAN PENGURUSAN JENAZAH📌 KEPADA YANG MEMERLUKAN Kami dari HQ amat mengalu-alukan kepada semua untuk memberi sumbangan serendah RM10 dan sama sama kita jayakan program Infaq kit Jenazah AL-KAUTHAR ini.👉Pahala yang berterusan👉Membantu saudara seislam yg memerlukan👉Memudahkan urusan disaat kecemasanHubungi team kami untuk maklumat lanjut. Pengurusan Jenazah Al Kauthar klik link untuk infaq atau pembelian simpanan sendiri Kit Kaffan Al Kauthar
Previous
Next

PENGURUSAN JENAZAH

Bukan hanya membekalkan Kit Kaffan Al Kauthar tetapi kami juga menguruskan jenazah.

Kami menyediakan khidmat memandikan jenazah, kafankan, solat, serta talkinkan jenazah.
Waris tak perlu menghubungi pelbagai pihak untuk urusan tersebut, tetapi pihak kami akan bantu untuk memudahkan segala urusan sehingga jenazah selamat di kebumikan.

Kami di beri izin oleh Allah, untuk di beri peluang dan merasai pengelaman dalam menguruskan jenazah diraja, mangsa pembunuhan, mangsa lemas, bayi, orang dewasa, jenazah transgender, jenazah pesakit covid19, dan lain-lain lagi.

Hasil pelbagai pengalaman yang kami lalui, kami bertekad untuk memudahkan pengurusan jenazah ini.

Kit Kaffan Al Kauthar juga dibangunkan berdasarkan pengalaman kami menguruskan jenazah selama puluhan tahun. Moga kita semua dapat memikul fardhu kifayah ini. InsyaAllah
Previous
Next

KURSUS PENGURUSAN JENAZAH

“Saya tak pandai…””Tak apalah…saya tak yakin lagi..””Baju saya kotor.. tak boleh ikut solat jenazah..” Dapat berita kematian, menggelatar segala tubuh. Ditambah pula kehilangan orang yang kita sayang.. nak bantu memandikan dan mengkafankan rasa diri tak pandai serba serbi.Begini kawan, ilmu itu boleh dicari. Jangan ditangguh dan jangan malu belajar. Dengan ilmu kita bertambah yakin dan berani. Bila dapat berbakti untuk kali terakhir kepada orang yang disayangi, alangkah bahagianya kita dan dia.Anda tak pasti mahu belajar dimana?Jangan risau dan gusar, kami di PENGURUSAN JENAZAH ALKAUTHAR ada menyediakan KURSUS PENGURUSAN JENAZAH secara berkumpulan, korporat dan persendirian.Sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi kami di:NO. TEL: 012-7239306FB/IG: PENGURUSANJENAZAHALKAUTHAREMAIL:pengurusanjenazahalkauthar@gmail.com

 

Bagi yang berada di luar Johor boleh tonton Kursus Pengurusan Jenazah secara online di channel Youtube kami di AlKauthar.

Semoga urusan kita semua dipermudahkan Allah.

Infaq atau Simpan Kit Kaffan Pengurusan Jenazah Al-Kauthar

KIT LENGKAP PENGURUSAN JENAZAH AL-KAUTHAR:Pihak kami sudah siapkan semua bahagian potongan kain:Kain kaffan3 helai (lelaki)2 helai (wanita)Baju/gamis (lelaki & wanita)Kain Sarung (lelaki & Wanita)serban (bagi lelaki)tudung (bagi wanita),5 taliKain LampinKain untuk mengosokAlatan lain juga disertakan:3 kapasPacai/ serbuk cendanaKapur barusAir mawarMinyak wangi/ attarSintokSabunCelakPutik kapasSarung tangan, Apron, Penutup muka

Sumbangan Kit Kaffan Jenazah Al-Kauthar

  • Pahala yang berterusan
  • Membantu Saudara islam yg memerlukan
  • Memudahkan Urusan disaat kecemasan

Kit Kaffan Pengurusan Jenazah Al Kauthar juga sesuai digunakan bagi tujuan latihan Alat Bantuan Mengajar ( ABM ) kepada para pelajar, pihak sekolah, pihak kolej, Syarikat Korporat, Agensi Kerajaan dan pelbagai pihak lain.

Infaq Kit Kaffan

Galeri

banner1
g3
g2
g1
b2
b1

Previous
Next